België-Duitsland

België

Zuid-Limburg wordt omringd door Duitsland en België. Het zuidelijk heuvelland loopt vloeiend over in de Belgische Voerstreek en de noordelijke delen van de donkere Ardennen aan de oostkant en de typisch Franse stad Luik aan de westkant. Luik of Liège heeft zijn naam te danken aan zijn staalnijverheid glas- en wapenindustrie. Maar anno 2009 is van deze industriële activiteiten in de binnenstad niets meer te zien . Luik heeft zich de laatste jaren ontpopt als een echte kunststad die voor de toeristen veel te bieden heeft. Voorbeelden zijn het Archeoforum of het Museum van het Waalse leven. Ook de zondagsmarkt la Batte is zeker een bezoek waard! Ook de kleine en zeer gezellige provinciehoofdstad Hasselt ligt in de steenworp afstand van Zuid-Limburg. Hasselt is een veelzijdige stad met allerlei musea, shoppingmogelijkheden en vooral tijd om te genieten.

Plopsa coo hasselt
Fort eben-emael
Maasmechelen village
Bokrijk
Blegny-mine
Spa-Franchorchamps

Duitsland

Zuid-Limburg wordt omringd door Duitsland en België. Parkstad Limburg en Vaals grenzen aan de prachtige Duitse keizerstad Aken. Aken telt zo’n 250.000 inwoners en bevindt zich in een ruim keteldal, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Aken is omgeven door de natuurparken de Eifel en de Hoge Vennen, maar staat vooral bekend om haar bruisend stadsleven. De gezellige winkelstraten nodigen uit tot flaneren, slenteren en eindeloos winkelen. Historische pleinen, imposante bouwwerken en prachtige fonteinen maken Aken zeker een bezoek waard!

Aan de oostzijde van de regio westelijke mijnstreek grenst Zuid-Limburg aan de Duitse ‘Selfkant’. Een authentiek Duits gebied, dat in Duitsland zelf wordt gezien als het ‘verre westen’. Daar de Selfkant inderdaad zo ver weg ligt van de gebieden in Duitsland waar ‘het’ gebeurt, heeft dit gebied nu anno 2009 zijn nostalgische charme nog helemaal behouden. Hier is de tijd totaal stil blijven staan.

Aachener Tierpark
Dom Aachen
Wildpark Gangelt
Carolus thermen aachen
Translate »