Kids

Een goede voorbereiding telt!

Zuid-Limburg is rijk aan geslaagde en goed georganiseerde kinder- en familie-uitjes.

Op het domein kunnen de kinderen gratis gebruik maken van het buitenzwembad, speeltoestel en de all weather tennisbaan.  En in een straal van 15 kilometer is er volop vertier voor de kids. Als de kinderen ’s avonds tevreden in hun bed liggen, kunt u in alle rust nagenieten op uw eigen terras en genieten van het uitzicht over het heuvellandschap.

 

Te voet maken we vanuit Domein Hellebeuk  een wandeling naar Valkenburg waar je op het gezellig terras kunt bijkomen, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin ’t KOETSHOES.

 

 

kasteel valkenburg

Natuurlijk kan de tocht worden uitgebreid met een ommetje langs het kasteel in Valkenburg. Laat je vervolgens gaan op de Kabelbaan en Rodelbaan en Tubingbaan van Agogo in Valkenburg en suis naar beneden. De kabelbaan gaat naar een 86 meter hoger gelegen uitkijktoren, de Wilheminatoren en natuurlijk de rodelbanen. Met hoge snelheid glijdt men de 375 en 325 meter lange banen af. Geheel automatisch verzorgt de sleeplift voor een bergrit terug naar het beginpunt. Veel plezier is gegarandeerd!

       

Maar voordat u naar huis gaat, geniet dan nog eerst van het limburgs gebak bij Lunchroom Botterweck in het centrum van Valkenburg. Of neem er een heerlijk italiaans ijsje, voor onderweg tijdens een wandeling.

Valkeniercobra  pretpark

Al eens eerder in het Themapark Sprookjesbos of het Europa’s voordeligste familiepretpark de Valkenier in Valkenburg geweest?

Sprookjesbos (1)

mondo_verde_landgraaf

Ooit de wereld in één dag gezien?Ontdek de bossen en de wereldse tuinen van het 25.000 m2 grote park Mondo Verde in Landgraaf. Dit familie funpark verrast 365 dagen per jaar haar bezoekers met de spannende dinofauna, de levendige dierentuin en de avontuurlijke attracties.

Liever op reis langs ’s werelds mooiste dieren?

Beleef het hele jaar de avontuurlijke natuur via bijzondere ontdekkingsreizen bij GaiaZoo in Kerkrade(Kortingsvoucher € 2,50 op de entreeprijs) Hier is het immersaltijd feest tussen de imposante beestenboel. Beleef het echte Afrika en sta oog in oog met gorilla’s, giraffen, neushoorns en cheeta’s. Breng een bezoek aan het bos waar apen vrij over de takken klauteren. Altijd al willen weten hoeveel een gorilla of neushoorn eet? De dierenverzorgers vertellen er graag veel meer over en dat is altijd leuk om te weten!

De dino’s van Europa´s grootste Indoor Dino Speelpark, de DinoDome van GaiaZoo in Kerkrade lijken zó echt en maken er iedere dag weer een speelshow van! Deze dino’s houden de kleine kindervriendjes heel graag bezig.

steinerbos

Of liever naar een kaststeinerbos1eelpark en spelen in de buitenlucht omringd door de dieren?

Of naar een imposant speelbos met diverse buitenspeeltuinen, kinderboerderij en buitenzwembad?

Kasteelpark Born en het Recreatiepark Steinerbos  heten iedereen van harte welkom.

Natuurlijk bieden deze parken veel buitenvertier tijdens het gehele seizoen.

dobberen

Klimmen moeilijk? Helemaal niet! Spannend? Ja én ontzettend leuk om langs de steile wanden op de gekleurde grepen omhoog te klimmen. Een klim instructeur bij ROCCA legt uit hoe een klimmer zich moet beveiligen, hoe de klimmer zich vastmaakt aan het touw en waar

men als klimmer overal kan klimmen. Elke klimroute heeft een kleur en waardering, zodat iedereen zelf de zwaarte van de route kan kiezen. Daarbij kan men kiezen of je 4 meter of 18 meter hoog wilt klimmen.Van introductieles tot een oriëntatie tocht met kompas en foto’s, speur je een weg terug naar ROCCA.

Liever sterretjes kijken? Neem dan deel aan de ROCCA outdoor tochten: van ster tot satelliet. Een avontuurlijke en coole speurtocht door de Limburgse heuvels met GPS.De instructies en opdrachten verschijnen automatisch op het scherm van de handcomputer.

De geïntegreerde GPS zorgt ervoor dat niemand zal verdwalen. Probeer maar eens alle verborgen codeboxen te vinden? Is verdwalen geen probleem? Kom dan ronddwalen in het Labyrint Drielandenpunt in Vaals. Wedden dat de uitgang van dit grote labyrint uiteindelijke toch goed te vinden is? Maar pas op voor de spontaan spuitende watermuren !(vanuit Domein Hellebeuk is dit een schitterende autotocht door de zuid limburgse heuvels, maar ook ter plaatste zult u zeker genieten van de natuur. Terwijl u geniet van de boswandeling). Bij openingstijden staat een link met kortingsbon

Het Drielandenpunt is een echte kindvriendelijke omgeving. Er bevindt zich een grote, gratis toegankelijke speeltuin en picknickweide achter het labyrint. Op en rondom het Drielandenpunt zijn er vele mooie wandelingen te maken. Vaals en zijn omgeving wordt door velen bestempeld als wandelparadijs. Veel van de kleine bos- en weidepaden waarover deze wandelroutes u leiden, waren vroeger smokkelkel routes en voeren u door zowel Nederland, België als Duitsland!  U kunt de monumentale stenen en het échte drielandenpunt dus te alle tijden bezoeken(24 uur per dag gratis toegankelijk voor iedereen).

Natuurlijk mogen wij in deze reeks vol buitenactiviteiten, een korte, maar boeiende tocht over de Maas niet vergeten. Verzorgt door de schipper van Rederij Stiphout uit Maastricht

Kano Rafting MaastrichtLiever zelf peddelen, raften of kanoën? Dat kan! Reserveer dan een tocht bij een van de gerenommeerde bedrijven zoals Kajak Maaslanden Kano en Rafting Maastricht. Zij zorgen voor sportief waterplezier

 

Wie wil dat nu niet? Lekker dollen, klauteren en klimmen dat kan bij Dagstrand Oost Maarland Outdoorkarting vaals 1of in de binnenspeeltuin Kinderstad Heerlen. Nog actiever? Kom dan naar Kartbaan in Vaals of het Kartcenter‘All in Echt’ en baan een weg over het stoere kartcircuit. Angstig om zelf te sturen? Dan kan er worden plaatsgenomen in een tweepersoons kart. Is dat niet goed geregeld?

 

Ondergronds de donkere wereld verkennnen? Met een lampje op het hoofd wordt er afgedwaald, de grotten in. De donkere en stoere grottentocht (vanaf 6 jaar) is waanzinnig, de spooktocht is uitzonderlijk, maar ook op de fiets de oeroude spelonken ontdekken is in één woord geweldig. Het bekende grotbiken mag vanaf 12 jaar en ouder! Grotbiken ASP, Survival Limburg en Jut&Jul producties maken van ieder grotbezoek een waar feest! Show of niet,

Maak ook eens een treinrondrit door de ondergrondse gangenstelsels van de Gemeentegrot in Valkenburg aan de Geul. Of Logo Kerststad Valkenburgbreng een spannend bezoek aan de Valkenburgse Kasteelruïne met Fluweelengrot waar de ridders hun sporen hebben achtergelaten. Onderneem eens de schatkisttocht, een zeer avontuurlijke kinderrondleiding, bezoek de roofvogelshow en ga erop uit
met een familiespeurtocht en ontfutsel het geheim van deBokkenrijders! Volg een leuke rondleiding, met alleen een kaarsje in de hand, door de beroemde ondergrondse Romeinse Katakomben. En ga samen met de koempels (mijnwerkers) op zoek naar het zwarte goud in de Valkenburgse Steenkolenmijn. Valkenburg aan de Geul wordt in de volksmond ook wel Mergelstad genoemd, door de aanwezigheid van de zachtgele mergel inde bodem. Sinds de Romeinse Tijd wordt de mergel uit de grond gebroken om te kunnenbouwen. Door de mergelwinning is door de eeuwen heen een gangenstelsel ontstaan dat tegenwoordig ruim 250 km lang is. Ontdek de ondergrondse wereld en breng ook eens een bezoek aan de beroemde kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De meeste grotten in Valkenburg a/d Geul zijn bovendien toegankelijk voor rolstoel-gebruikers en mindervaliden.

ZLSMLekker nostalgisch stomen naar de ‘Mergelstad’ Valkenburg? Neem dan plaats in een nostalgische stoomtrein. Het spoor van deStoomtrein-maatschappij voert dwars door het schitterende Limburgse Heuvelland. En dan is het tijd om te spelen. Tijdens deKaSpeelTocht verkent men op een verrassende manier Kasteel Hoensbroek. Kasteel Hoensbroek is één van de grootste kastelen van Nederland. In dit museumkasteel kunnen meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken worden bewonderd, daterend uit de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw!

Subtropisch zwemparadijs Mosaqua Gulpen

Liever plonsen of discozwemmen? Kom een keer naar een spetterende waterpret party in  Zwembad de Polfermolen of het Subtropische Zwemparadijs Mosaqua in Gulpen. Beleef de spanning en sensatie en drijf mee op de deining van de golven. En voor de echte durfal is er een pikzwarte glijbaan met verrassende licht- en lasereffecten bij Mosaqua.

Eens iets heel nieuws doen? Ga dan snel naar Minli Schaatsparadijs in Landgraaf, waar actieve beweging op een kunststof schaatsbaanvan Snowworld Landgraaf750m2 centraal staat. In het moderne Sports Café worden diverse gezonde drankjes en energieke versnaperingen voor de actieve sporter aangeboden. In deze gezellige ambiance kunnen de schaatsers zich heerlijk ontspannen én genieten van een verdiende ‘Après Skate’.
En wat dacht u van skiën in de zomer: Bij Snowworld in Landgraaf is dat mogelijk.

Of wat dacht u van  de Spectaculaire outdoor beleving bij Snowworld Landgraaf?alpinecoaster

adventurepark

In het nieuwe klimpark van SnowWorld kunt u naar hartelust klimmen en klauteren. Bijvoorbeeld in het Adventure Park, hier kunt u via touwladders en hangbruggen van paal naar paal k
limmen. Neem ook een kijkje in de Adventure Trail, race over de Alpine Coaster of suis langs de bijna 1000 meter lange Zipline naar beneden. Het Outdoor Park bestaat uit een Alpine Coaster, een Zipline, een Adventure Trail en een Adventure Park. Alle onderdelen adventuretrailzijn geschikt voor jong en oud, sportief en recreatief, maar ook geschikt
voor de professionele klimfanaten.

Het klimpark is het grootste park van Europa en beslaat een oppervlakte van ongeveer 25.000 m². Door gebruik te maken van de natuurlijke hoogteverschillen van de Wilhelminaberg is het klimpark nog sensationeler.

Maak de riemen vast voor de ultieme ontdekkingsreis!

Onderneem een tijdreis door de geschiedenis en ga op avontuur door de wereld van wetenschap en techniek in het Discovery Center Continium ( korting,…..in Kerkrade. Vind hier een antwoord op alle vragen en ga op ontdekkingsreis. Neem het op tegen een robot, beleef hoe mensen in steenkolenmijnen werkten of zoom in tot nano-niveau. Bouw en lanceer een raket en kijk hoe het werkt! Ook bij eXplorion – science center in Heerlen staat de tijd niet stil. Tijdens de workshop kan men de zon en haar zonnevlekken bestuderen via de grote telescoop van eXplorion.

Nog iets anders? Kom dan ruiken en proeven bij de Bisschopsmolen, de oudste, nog werkende watermolen van Nederland met een eigen bakkerij in hartje Maastricht, een echte aanrader. Hier bewijzen de bakkers dagelijks dat broodbakken een kunst is. En dat een heerlijke vlaai alleen gemaakt kan worden met liefde, én met de allerbeste streekproducten. Leer zelf de fijne kneepjes van het vak. In de molen maakt men kennis met het ambacht van de molenaar en kun je zien hoe ze van het oergraan, meel maken.

blotevoetenpark

minihaven

Op Avontuur in de natuur

Wel eens lekker met je blote voeten over takjes en stenen gelopen door een heus bos? Tijdens een tocht door het Blote VoetenPark in Brunssum worden voeten lekker gemasseerd en ontdekt men spelenderwijs de geheimen van Moeder Natuur.

Ook in het Schutterspark in Brunssum is het goed vertoeven. Hier kan men heerlijk wandelen, picknicken of poedelen in de beek. Er is een kinderboerderij, een speeltuin én een MiniHaven waar zonder vaarbewijs het water mag worden bevaren.

Zin om een balletje te slaan? Dat kan bij Boerengolfbaan Vrouwenheide in Ubachsberg,   Voorzien van een grote bal en een stok met klompje (oftewel klompclub) sjouwen de kids  door de weilanden. En de koeien? Die komen beslist af en toe even een kijkje nemen!

Al bij al genoeg te beleven en te doen met de kids!!

Translate »