Vaals, Kerkrade, Landgraaf

Vaals wordt beschreven en bezongen als buitenland in eigen land. Het staat niet alleen bekend om zijn prachtige natuur, ook het stadje zelf is het ontdekken waard. Met zijn grote on-Nederlands aandoende huizen en statige zakenpanden maakt het centrum van Vaals een stadse indruk. Via idyllische weggetjes en pittige slingerbochten kunt u de dorpskernen van Vijlen, Lemiers en Holset verkennen, waar de landelijke omgeving en markante vakwerkhuizen het decor bepalen.

drielandenpunt
labyrint
wilhelminatoren vaals
museum vaals
Abdij sint benedictusberg
Outdoorkarting vaals 1

Kerkrade, Landgraaf

Voor toeristen en recreanten heeft Kerkrade veel te bieden. Een rit met de stoomtrein over het “miljoenenlijntje”, gekoppeld aan een bezoek aan het Discovery Center Continium, is een belevenis voor jong en oud. De negenhonderd jaar oude abdij Rolduc, met haar indrukwekkende Romaanse kerk en de schitterende Rococo-bibliotheek, is eveneens een bezoek waard. En wat dacht u van de Botanische tuin, met haar bijzondere Limburgse flora en vetplanten uit Madagascar.

De verschillende stadskernen van Kerkrade, historisch gegroeid rondom de voormalige mijnbedrijven, worden onderling verbonden door beekdalen waarin bospartijen, water en landerijen de recreant een echt buitengevoel geven. Park Gravenrode wordt gevormd door het Anstelerbeekdal (op Kerkraads grondgebied) en het Strijthagerbeekdal (op Landgraafs rondgebied). Dit fraaie park heeft zich ontwikkeld tot een toeristisch-recreatief gebied met internationale allure. In het park is een aantal grote dagattracties gevestigd: de bijzondere dierentuin GaiaZOO Kerkrade, de internationale tuinen Mondo Verde en Europa’s langste overdekte skihelling Snowworld. Ook ligt er een  netwerk van fiets- en wandelpaden.

gaiazoo1
continium
JT bioscoop
abdij rolduc
wmc
mondoverde
snowworld 1
Translate »